Het leven van Imelda Marcos leren kennen, terwijl je lekker aan het knippen, vouwen, plakken en zingen bent. Dat kan! Met dit Imelda Marcos Doeboek.

Imelda Marcos ken je misschien van haar befaamde schoenencollectie, maar dat is lang niet het enige corrupte verhaal. Met dit boek wil ik ook die andere verhalen laten zien, maar dan wel op een vrolijke, speelse manier d.m.v. opdrachten en liedjes. Hiermee wil ik benadrukken dat Imelda altijd vrolijk en elegant overkomt op het volk. Ze straalt een en al schoonheid uit, maar daarachter gaat een kille persoonlijkheid schuil..
Imelda Romualdez Marcos (Manilla, 2 juli 1929) is de weduwe van voormalig president van de Filipijnen, Ferdinand Marcos. Ze is in de Filipijnen een invloedrijk politiek figuur. Ze wordt ook wel “steel butterfly” genoemd, vanwege haar mooie, ‘glamorous’ uitstraling en haar kille, zelfzuchtige karakter. Ze werd over de hele wereld berucht na de ontdekking van haar enorme verzameling schoenen, jurken en juwelen na de vlucht van de familie Marcos uit Malaca├▒ang Palace na een volksopstand in 1986. Na enkele jaren in ballingschap op Hawa├», overleed Ferdinand. Kort daarna mocht ze terugkeren naar de Filipijnen.

De liedjes zijn afkomstig van het album “Here Lies Love” van David Byrne en Fatboy Slim. Hier vind je meer informatie over dit album en kun je fragmenten beluisteren.