`Lijstje` en `Hijsen maar´ zijn producten van Renske de Veld. Zij studeert aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en richt zich daar op het ontwerp van sieraad en accessoire. Het sieraad ´Lijstje´ brengt een ode aan de kleding van de draagster van het sieraad. Het maakt van de textuur van je jurk of trui een klein schilderijtje. Het lijstje laat je iets opvallen waar je normaal minder op had gelet. Dit is typisch voor het werk van Renske. Kleine verrassinkjes uit het dagelijks leven. De vorm is van hout, door middel van graveren en laseren tot stand gekomen. Door het gebruik van een getekend lijnenspel is het een speels geheel gebleven. Het lijnenspel vormt vaak de basis voor de ontwerpen van Renske. Haar sieraden hebben een kleurrijk en vrolijk karakter.

Het product ´Hijsen maar` is geïnspireerd op het thema circus. De kabels in het circus, de spanning waardoor de tent en het circus staan vormen een prachtige basis voor een sieraad. Een sieraad dat de spanning bewaard tussen mens en kleding.

‘Lijstje’ is te koop bij FASHIONCLASH STORE, rechtstraat Maastricht. Of kijk op www.renskedeveld.blogspot.com voor meer informatie over haar en andere producten.